Kernen

KIRKEBJERG SØPARKS FÆLLES HUS

Kernen er Kirkebjerg Søparks fælles hus – et centralt og socialt hus, hvor beboere i Kirkebjerg og omegn kan være sammen om fællesskab, afslapning, læring og motion gennem aktiviteter og oplevelser.
Kernens vigtigste opgave er at skabe liv, tryghed og gode rammer for hverdagen. Her er der plads til alle, og ikke mindst plads til både socialt samvær og fordybelse på egen hånd.

KERNEN

Kernen er Kirkebjerg Søparks aktivitetshus. Huset hedder Kernen, da det er den centrale, inderste og mest essentielle del af Kirkebjerg Søpark. Et socialt hus, hvor beboere i Kirkebjerg og omegn kan være sammen om fællesskab, afslapning, læring og motion gennem aktiviteter og oplevelser. Kernens vigtigste opgave er at skabe liv, tryghed og gode rammer for hverdagen. Her er der plads til alle, og ikke mindst til både socialt samvær og fordybelse på egen hånd.

SPISERIET

I stueetagen finder du Spiseriet. Spiseriet er husets hjerte. En café, hvor du kan deltage i ugentlige fællesspisninger, spise morgenmad og frokost eller få dig en god kop kaffe eller et glas vin med vennerne. I Spiseriet kan du spille spil, lege med børnene eller blot hygge dig med en bog og en varm kop te.

KULTUREN

Kulturen er husets teater- og multisal, og ligger i Kernens stueetage. Her kan du deltage i arrangementer som teater, foredrag og koncerter finde sted, og der vil både være noget for børn og voksne. Salen kommer også til at huse spilaftener, yoga, kor, dans, markeder og meget mere.

GALLERIET

Galleriet er det første rum, du træder ind i, når du bevæger dig op på Kernens første sal. Her kan du opleve forskellige, spændende værker. Og der vil være noget for alle, ligesom kunsten jævnligt skiftes ud. Både værker af kommende og mere etablerede kunstnere vil være at finde her, og kunstværker, produceret af både børn og voksne i Kernen, vil også blive udstillet.

KONTORET

På Kernens første sal findes Kontoret. Her kan beboere, der arbejder hjemme, er selvstændige eller studerende arbejde fra en god kontorplads, hvor der er mulighed for fordybelse og arbejdsfællesskab. Kontoret indrettes med omtanke for det gode og sunde arbejdsmiljø. Behagelige stole og arbejdsborde samt optimal belysning giver de bedst mulige forudsætninger for en rar arbejdsdag.

DAGLIGSTUEN

I Kernens inderste findes også Dagligstuen. Her kan du slænge dig i de bløde møbler og komme dine naboer ved eller mødes med venner og familie. Det er stedet, hvor du kan deltage i hækle-, strikke- og læseklubber, eller kigge forbi til en god nabosnak i stuens hyggekroge. På hylderne kan du altid finde en god bog, og så er det selvfølgelig tilladt at medbringe kaffe og kage fra Spiseriet.

ORANGERIET

Orangeriet er husets drivhus og beboerlokale, og findes på Kernens tag. Her vil skønne planter skabe duft og velvære, samt give skygge på solrige dage. Du kan leje Orangeriet til både møder og fest eller blot nyde det, når det ikke er reserveret.

HAVERNE

På Kernens tag findes også Haverne. Haverne er husets beboerhaver. Her kan du leje og passe en nyttehave på husets tag. I Haverne er det muligt at dele viden og erfaringer om planter og blomster generationer imellem, lære børnene om råvarer og få en uformel snak med naboen over havearbejdet.

PULSEN

På Kernens top findes Pulsen. Pulsen er husets motionstag. Her kan du deltage i yogasessioner, gymnastik og funktionel træning, ligesom du kan udfordre dig selv på trampolinerne eller træningsstativet med armgang og pull-ups, eller blot deltage i leg og hygge på tagets gynger og bløde underlag.

VÆRKSTEDET

Lige uden for Kernen findes Værkstedet. Her kan du fikse din cykel, reparere din lampe eller save din hylde til. Men Værkstedet inviterer også til kreative udfoldelser og DIY-projekter - både på egen hånd eller når Kernen afholder forskellige kreative aktiviteter i Værkstedets lokale. Lokalet fyldes med alverdens redskaber, så det er kun fantasien og din håndværksmæssige kunnen, der sætter grænser for, hvad du kan udrette i det kreative rum.